Meteoroloji'den sağanak uyarısı - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Batı Akdeniz ile Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan bölgelerde 2 ila 4 derece azalırken, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Akdeniz ile Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, vb)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri başta olmak üzere, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber